Change Font Size in Script Editor

EditorLua and ModuleXML questions

Change Font Size in Script Editor

Postby mentalthink » 2017-05-30 22:25

Hi there, I'm new here... I bought Shiva3d I think 2 or 3 years ago, but i never use waiting for 2.0 Release.

I have a problem, I use Linux and I'm using Beta 8 of SHiva... is possible change the text size for write Scripts?¿, I try all combinations of keys and I search a bit of info, but without succes.

Excuseme for my really bad English.

Thanks a lot for your time and help.

Regards,
mentalthink.
mentalthink
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 7
Joined: 2017-05-30 22:21

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby Shaderman » 2017-05-31 05:19

Hi, did you try ctrl and +?
User avatar
Shaderman
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Posts: 660
Joined: 2012-03-24 11:33
Location: Heidelberg, Germany

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby mentalthink » 2017-05-31 13:28

Yes and not works, I try with the CRTL+ in the "standard" part of keyboard and alphanumeric... I'm in Linux, perhaps is a Bug, (just I changed my Keyboard for do a test) and not works, the size of the text is always the same...
mentalthink
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 7
Joined: 2017-05-30 22:21

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby broozar » 2017-06-02 12:24

I don't believe that feature is implemented yet into 2.0. However, theming, multilang, visual customization is all planned and will hit the editor eventually, it's just not high priority.

I am curious, do you want the font to be bigger or smaller? how does it look right now, could you please upload a screenshot somewhere? maybe there's a problem with the script editor on your machine. Incidentally, what are the specs? Are you running on a retina screen for instance?
User avatar
broozar
Administrator
Administrator
 
Posts: 4093
Joined: 2007-09-16 10:22
Location: Berlin - Germany

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby mentalthink » 2017-06-05 00:15

Hi boozar thanks for reply... about my Screen resolution is 1920x1200 , I can read the code I write, but I think is too much little, when I used another IDE's (I now this not is a IDE), you can change the size and your eyes don't hurts.

I leave a screenshot.
Thanks for you

https://ibb.co/i6RPca

Image
mentalthink
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 7
Joined: 2017-05-30 22:21

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby broozar » 2017-06-06 14:51

looks good to me...

anyway, we will incorporate custom script size in the next beta:
. ctrl + mousewheel to change font size
. ctrl + 0 to return to default size
User avatar
broozar
Administrator
Administrator
 
Posts: 4093
Joined: 2007-09-16 10:22
Location: Berlin - Germany

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby mentalthink » 2017-06-06 16:22

anyway, we will incorporate custom script size in the next beta:


HI broozar , thanks a lot!!! if not is too much work I really apreciate... thanks, and I hope don't be a headhache do this, but I normally use more greater fonts for code in anothers IDE.

Really truly thanks.
mentalthink
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Posts: 7
Joined: 2017-05-30 22:21

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby lcocea » 2017-06-07 21:18

I agree that text is somewhat difficult to read in the 2.0b IDE/Editor, however, font size is just part of the problem (although obviously the user should have the option to change font sizes in the IDE). I think text is easier to read in the 1.9.x IDE due to a combination of font colors/contrast/size/typeface. The current fonts and color palette in the 2.0 beta are probably OK if you do your coding in a dark room/environment. For those of us who keep a desk lamp on their desk, or a ceiling light on, it works less well.

mentalthink wrote:Hi boozar thanks for reply... about my Screen resolution is 1920x1200 , I can read the code I write, but I think is too much little, when I used another IDE's (I now this not is a IDE), you can change the size and your eyes don't hurts.
lcocea
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Posts: 574
Joined: 2012-06-07 03:12

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby broozar » 2017-06-07 21:39

I have the equivalent of 200W of desk illumination and it looks just fine to me ;) However full color control will be available along with color theming in the final product.

If you are curious: colors are defined in ShiVa Editor\\Data\\Themes\\Default and look something like this:

Code: Select all
    <color id="textEditorAPI"           values="139, 116, 165" />
    <color id="textEditorFunction"      values="165, 116, 129" />
    <color id="textEditorConstant"      values="168, 117, 163" />

Those are simply RGB vectors and can be changed to any value you like.
User avatar
broozar
Administrator
Administrator
 
Posts: 4093
Joined: 2007-09-16 10:22
Location: Berlin - Germany

Re: Change Font Size in Script Editor

Postby broozar » 2017-06-12 12:38

in case you are are not already subscribed to our socual media, we posted a video this morning, showcasing the scalable fonts:
https://www.facebook.com/shivaengine/vi ... 055083013/
User avatar
broozar
Administrator
Administrator
 
Posts: 4093
Joined: 2007-09-16 10:22
Location: Berlin - Germany

Next

Return to ShiVa Editor Modules

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron